Grattis Mikael Odenberg

Mikael Odenberg, styrelseordförande KI, tidigare generaldirektör för Svenska Kraftnät, preses i Kungliga Krigsvetenskapsakademien, före detta försvarsminister, före detta riksdagsledamot (M) fyller i dag 65 år.

Mikael Odenberg
Mikael Odenberg

 

1) Vad arbetar du med idag?

Jag försöker dra nytta av privilegiet att kunna rå min tid bättre. Mycket tid åtgår till styrelsearbete och för en nörd som mig är det är kul att hålla anföranden och delta i allehanda paneldebatter.

 

2) Vilken politisk fråga är viktigast för dig?

Jag har många strängar på min lyra. Men för landet är det viktigast att få en regering som verksamt kan tackla de framför allt skatte-, bostads- och arbetsmarknadspolitiska utmaningar som vi har.

 

3) Hur firar du födelsedagen?

Det är avtagande kul att fylla år. Jag ligger numera sällan och vrider mig i sängen och undrar när dom äntligen ska komma och vad som finns i paketen. I stället blir det en god middag med familjen.

Forrige artikel Grattis Roger Richtoff Næste artikel Grattis Anna Hedh
Glad sommar – på återseende i augusti!

Glad sommar – på återseende i augusti!

SOMMAR. Nu tar Altinget och redaktörerna för alla våra sakpolitiska nyhetsbrev semester. Även den dagliga gratisöverblicken tar paus under sommaren. Vi gör det med en bra känsla i magen och tillförsikt inför framtiden, trots tuffa tider. På återseende i augusti, kära läsare!