Patientföreningarnas anseende ökar – Vårdförbundet långt ner

LO, Unionen och Kommunal tillhör raketerna när Kantar public mäter vilket anseende olika organisationer har hos allmänheten. Vårdförbundet ligger långt under genomsnittet.

Kommunals ordförande Malin Ragnegård och LO:s ordförande Susanna Gideonsson tillhör dem som kan vara glada över resultaten i årets anseendemätning från Kantar public. (Arkivbild)
Kommunals ordförande Malin Ragnegård och LO:s ordförande Susanna Gideonsson tillhör dem som kan vara glada över resultaten i årets anseendemätning från Kantar public. (Arkivbild)Foto: Claudio Bresciani/TT
Anders Gustafsson

Anseende handlar inte bara om förtroende, det säger också hur de tillfrågade uppfattar kvalitén på organisationens tjänster och hur framgångsrik den uppfattas vara, skriver Kantar public.

Med tanke på att såväl Kommunal som LO låg i botten på motsvarande mätningar för 2021 och 2022, är deras ökning en välkommen nyhet för de berörda. {{factbox:4528:R}}

Även Läkarförbundet och Vårdförbundet ökar något, men framför allt vårdförbundet har en bra bit kvar till det som räknas som ett hög värde, det vill säga över 50. Förbundet ökar från 25 till 27 och Läkarförbundet från 44 till 45.

Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00