Ministern om sällsynta sjukdomar: Kommer påverka all politik

En nationell strategi för sällsynta hälsotillstånd kommer att påverka i stort sett alla politikområden. Det konstaterar sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD).

En nationell strategi har varit efterfrågad i åtminstone två decennier. När den kan vara på plats kan inte sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD)  svara på än.
En nationell strategi har varit efterfrågad i åtminstone två decennier. När den kan vara på plats kan inte sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD)  svara på än.Foto: Ninni Andersson /Regeringskansliet
Linda Berglund

Under onsdagen gick startskottet på allvar för arbetet med en ny nationell strategi för sällsynta hälsotillstånd i och med den hearing som sjukvårdsministern och socialdepartementet bjudit in till.

{{toplink}}
Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
Läs också

Att förväntningarna är stora på en strategi märktes inte minst i de två berättelser som delades under den del som av hearingen som media fick ta del av. 

– Vi har stora förhoppningar och förväntningar, men vi är också otåliga. För oss handlar det om liv och död, säger Pernilla Becker, ordförande i Nätverket för spinal muskelatrofi, i sitt anförande. 

0:000:00