Om  
Leif Sandberg
Carola Gunnarsson
Anders Henriksson

Centerpartist föreslås bli ny vice ordförande i SKR

Leif Sandberg, tidigare kommunstyrelsens ordförande i Tomelilla, är Centerpartiets förslag till ny gruppledare och förste vice ordförande i Sveriges kommuner och regioner (SKR).

Efter 16 år med Carola Gunnarsson som gruppledare väntas Leif Sandberg ta över rollen.
Efter 16 år med Carola Gunnarsson som gruppledare väntas Leif Sandberg ta över rollen.Foto: Centerpartiet
Axel Hyttnäs Telin

Han tog över som kommunstyrelsens ordförande i Tomelilla 2015, men lämnade det uppdraget efter mandatperiodens slut.

Nu är Leif Sandberg Centerns förslag till ny gruppledare och förste vice ordförande i SKR. Han efterträder i så fall Carola Gunnarsson som har haft posten sedan 2007.

– SKR:s uppdrag är oerhört viktigt, inte minst för att vara en tydlig röst för den lokala och regionala nivån gentemot riksdag och regering, särskilt nu i tider av ekonomiska utmaningar, säger han i ett pressmeddelande.

Han identifierar bristen på medarbetare inom välfärden som den absolut största utmaningen för landets kommuner och regioner.

Väntas bli maktskifte

Tillsammans med S, V och MP har Centerpartiet kommit överens om ett samarbete för den kommande mandatperioden. Tillsammans har partierna 234 av 451 ombud som ska rösta på kongressen.

Centerpartiet utser sina representanter vid en ombudsträff den 20 mars. SKR:s kongress hålls den 21 mars. Anders Henriksson (S) väntas bli ny ordförande efter fyra års M-styre.

Nämnda personer

Leif Sandberg

Förste vice ordförande (C) Sveriges kommuner och regioner, gruppledare Centerpartiet i SKR, kommunfullmäktiges ordförande (C) Tomelilla kommun
Universitetsstudier i ekonomi och offentlig styrning (Jönköpings uni., m.fl.)

Carola Gunnarsson

Vice president United Cities Local Governments (UCLG)

Anders Henriksson

Ordförande (S) Sveriges kommuner och regioner

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024