Brett motstånd mot mobilförbudet

TEMA DEBATT. Både Moderaterna och Lärarförbundet är kritiska till Liberalernas förslag om mobilförbud. Swedish Edtech Industry skriver att vi måste nyttja digitaliseringens möjligheter i klassrummet.

Altinget inleder en debatt om mobiltelefoner i klassrummet, med anledning av Liberalernas förslag. Flera debattinlägg har gjorts, men först ut var Lärarförbundet och Moderaterna:

1. Lärarförbundet: Låt varje skola bestämma

Vi lärare är trötta på att politikerna hittar på nya symbolfrågor för skolan, istället för att gripa sig an de verkliga problemen. När det ska vara mobilförbud kan lärare och skolledare bestämma själva utan fler lagar, skriver Johanna Jaara Åstrand, ordförande i Lärarförbundet.

2. Stockhaus: Lagstifta inte om mobilförbud

Politiker ska inte lägga sig i detaljfrågor som mobilförbud. Genom att lagstifta om detaljer tar vi ifrån auktoriteten från lärarna, skriver Maria Stockhaus (M).

3. Lärarnas Riksförbund: Tappa inte balansen i skolans digitalisering

Elever måste tränas i att hantera distraktioner så som mobiler i klassrummet för att kunna hantera dem resten av livet också, skriver Åsa Fahlén som är ordförande för Lärarnas Riksförbund.

4. Jeppesen: Mobilförbud invaggar oss i falsk trygghet

Sverige skall bli världsledande på att nyttja digitaliseringens möjligheter i skolan nu när den nationella digitala strategin för skolan blir verklighet, skriver Jannie Jeppesen, Vd för Swedish Edtech Industry.

Debatt på Altinget

Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter

Vill du medverka i debatten? Kontakta debattredaktionen på debatt@altinget.se 

Forrige artikel Stockhaus: Lagstifta inte om mobilförbud Stockhaus: Lagstifta inte om mobilförbud Næste artikel Lärarnas Riksförbund: Tappa inte balansen i skolans digitalisering Lärarnas Riksförbund: Tappa inte balansen i skolans digitalisering