Statsministern: ”Sverige hjälper Ukraina så länge det behövs”

Under fredagen hålls en stor manifestation på årsdagen av Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina. Statsminister Ulf Kristersson (M) talar. ”Jag kommer prata om det som är gemensamt för alla de ukrainare jag träffat under det senaste året, och inte minst i Kiev förra veckan: beslutsamhet. Ukraina måste vinna det här kriget, och Sverige kommer hjälpa dem så länge det behövs.”

Under fredagen talar statsministern vid manifestationen på Sergels torg i Stockholm. I måndags (bilden) var han på Norrmalmstorg och talade vid Måndagsrörelsens manifestation. 
Under fredagen talar statsministern vid manifestationen på Sergels torg i Stockholm. I måndags (bilden) var han på Norrmalmstorg och talade vid Måndagsrörelsens manifestation. Foto: Henrik Montgomery/TT
Anders Gustafsson

Förutom statsministern talar också oppositionsledaren Magdalena Andersson (S) och flera andra. (se faktaruta). Altinget fick en mejlintervju med Ulf Kristersson.

”Rysslands illegala, fullskaliga krig har nu pågått i ett helt år. Putin och världens näst största armé har försökt kuva Ukraina i ett år. Vi ska hjälpa Ukraina och se till att han aldrig lyckas”, skriver han.

Hur ser du på stödet från svenskt civilsamhälle till Ukraina?

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00