Publikraset i Almedalen – få ville lyssna på partiledarna

Moderaternas publiksiffror växte, tillsammans med Miljöpartiets. Men för resterande partier var publikintresset klent under Almedalsveckans partiledartal.

Partiledarna och SD:s gruppledare Linda Lindberg lockade betydligt färre åhörare till talen i Almedalen sett till hela veckan.
Partiledarna och SD:s gruppledare Linda Lindberg lockade betydligt färre åhörare till talen i Almedalen sett till hela veckan.Foto: Anders Wiklund/TT, Adam Ihse/TT
Linda Berglund

Det är organisationen bakom Almedalsveckan som har räknat hur många som stod i publiken när partiledarna höll tal i Almedalen. Liksom i fjol har partierna fått dela på dagarna.

Först ut var Moderaterna och Ulf Kristerssons första Almedalstal som statsminister. 3 000 personer lyssnade, vilket är nästan en fördubbling mot ifjol.

Även Miljöpartiet ökade något, men sedan är det rejäla ras för partierna. Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson lockade visserligen fler åhörare än Ulf Kristersson, men jämfört med förra året så är det nästan en halvering. 3 500 kom för att lyssna.

Övriga partier lockade under 1 000 personer till respektive tal och lägst siffra hade Sverigedemokraternas Linda Lindberg med 300 personer på lördag kväll. 

 

 

Nämnda personer

Ulf Kristersson

Statsminister (M), partiledare Moderaterna
Ekonom (Uppsala uni., 1988)

Magdalena Andersson

Partiledare Socialdemokraterna
Civ. ek (Handelshögskolan i Stockholm. 1992), doktorand (Handelshögskolan i Stockholm, 1992-1995)

Ebba Busch

Partiledare Kristdemokraterna, energi- och näringsminister, vice statsminister
Studier i freds- och konfliktforskning (Uppsala uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00