Kasselstrand vill in i riksdagen

VAL. Det nya partiet Alternativ för Sverige ställer upp i riksdagsvalet. Bakom partiet står tidigare SDU-toppen Gustav Kasselstrand som bekräftar registreringen till Altinget.

Den 13 december registrerades partiet Alternativ för Sverige hos Valmyndigheten. På myndighetens hemsida står att “anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet”.

Gustav Kasselstrand bekräftar i ett sms till Altinget att det är han som står bakom registreringen: “Det stämmer att det är jag som står bakom registreringen. Jag har inga fler kommentarer att ge i dagsläget”, skriver han.

Uteslöts

Ekot rapporterade i februari 2017 att de tidigare SDU-topparna Gustav Kasselstrand, William Hahne, Jessica Ohlson och Adam Berg skulle ha bildat ett nytt parti och lämnat in en ansökan hos Valmyndigheten. Då sades det i första hand gälla kommunvalet i Stockholm. Men uppgifterna bekräftades aldrig av Kasselstrand.  

Gustav Kasselstrand var ordförande i Sverigedemokraternas ungdomsförbund 2011-2015 men uteslöts tillsammans med vice ordförande William Hahne ur moderpartiet i april 2015. Sverigedemokraterna bröt helt med förbundet i september samma år sedan det valt Jessica Ohlson och Adam Berg att efterträda Kasselstrand och Hahne.

 

Forrige artikel Fegt beslut av Jaara Åstrand Fegt beslut av Jaara Åstrand Næste artikel Utredare: Statlig lokal närvaro riskerar att självdö
 • Rapportera

  Tobias Ivarsson

  AfS med rika anor.

  Jag som på håll följt Kasselstrand och Berglund i deras podd, Den Kokta Grodan, har länge önskat att dessa stiliga, intelligenta, pålästa, historiskt medvetna ska ge sig in i kampen för Sverige. Krossa det enormt skadliga sosseriet som dag för dag fortsätter dra Sverige ner i avgrunden.

  Räddningen heter nationalism.
  En stolthet för Sverige, svenskarna och dess intressen och framgångar genom historien.
  Nationalismen växer på både vänster och högerkanten med enorm styrka.

  Men inom politiken finns idag ett gigantiskt hål att fylla för ett nationalistiskt högerparti.
  Ett RIKTIGT högerparti.
  Inga sosse-moderater med andra ord.

  Jag tror och hoppas på ett Alternativ för Sverige.
  Lycka och framgång till er.

 • Rapportera

  Lisen Persson · Företagare

  Kasselstrand...

  Det låter fantastiskt bra. Har alltid gillat honom. Ska bli intressant att läsa deras partiprogram och stadgar.

 • Rapportera

  Ingrid Bohlin · civilekonom

  Make Sweden Great (again)

  Har även jag länge följt Kasselstrand & Co. först inom SDU och därefter under den katastrofala felaktiga uteslutningen utfört av de maktmissbrukande fega rävarna inom SD, för att slutligen, i hans samarbete tillsammans med den humoristiske härmaren Berglund, lyssna på deras roliga analytiska podd Den Kokta Grodan: Hoppas verkligen att dessa sympatiska rakryggade välutbildade gentlemen ger sig in i kampen för att "Rädda Sverige"! De ÄR Sveriges välutbildade borgerliga framtid, värda att både lyssna och rösta på!