Ingen ny ordförande för Agenda 2030-delegationen

KORTNYTT. I december meddelade Parul Sharma att hon lämnar posten som ordförande för Agenda 2030-delegationen. Regeringen vill inte säga när någon efterträdare ska finnas på plats.

Johanna Alskog

Enligt direktiven från regeringen ska Agenda 2030-delegationen lämna ett delbetänkande till regeringen den 1 mars. Men då delegationen står utan ordförande sedan årsskiftet kommer det inte att bli något formellt delbetänkande, utan en arbetsrapport som visar vad delegationen har arbetat med. Det berättar huvudsekreterare och kanslichef Katarina Sundberg för Altinget.

Delegationens ordförande Parul Sharma lämnade uppdraget som ordförande vid årsskiftet, det skedde i protest mot regeringens beslut i september att delegationen ska utökas med ledamöter från näringslivet. När någon ny ordförande kommer att finnas på plats är oklart, beskedet från civilminister Ardalan Shekarabi är att "beredning pågår".

Inga nya på plats

Regeringen har ännu heller inte genomfört sitt beslut från i september att utöka delegationen med fler ledamöter.

– Tanken är, som vi har uppfattat det, att de nya ska vara på plats i början av mars, samtidigt med en ny ordförande, säger Katarina Sundberg.

Ledamöter i Agenda 2030-delegationen är Johan Hassel, Ingrid Petersson, Johan Rockström, Johanna Sandahl och Ida Texell. Från början var Mattias Klum med i delegationen, men även han har lämnat uppdraget.

LÄS OCKSÅ: Sverige ska vara ledande i arbetet med Agenda 2030 och Agenda 2030: "Sverige är inte bäst i klassen"


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00