Havsutredare kan bli partisekreterare

MILJÖPARTIET. Miljömålsberedningens ordförande Emma Nohrén är föreslagen som ny partisekreterare i Miljöpartiet.

Emma Nohrén.
Emma Nohrén.Foto: Riksdagen
Johanna Alskog

Miljöpartiets valberedning föreslår som förväntat att finansmarknadsminister Per Bolund ska efterträda avgående språkröret Gustav Fridolin. Valberedningen föreslår också omval av miljö- och klimatminister Isabella Lövin som kvinnligt språkrör.

– Jag vill bli språkrör för att jag är en oroad optimist. Jag är oroad för att vi har väldigt mycket att göra på väldigt kort tid. Det är en samhällsomställning som behöver göras och vi har bara tio år på oss. Men jag är också optimist för att jag har jobbat i politiken med Miljöpartiet i 20 års tid och jag känner nu en så enormt stark medvind för våra frågor. När miljontals unga nu är ute på gatorna och demonstrerar för en klimatpolitik som räddar deras framtid då är det Miljöpartiet som har svaret på de kraven som de ställer, sade Per Bolund på en pressträff på fredagen.

Nohrén kan bli partisekreterare

Till ny partisekreterare föreslår valberedningen före detta riksdagsledamoten Emma Nohrén. Tidigare partisekreteraren Amanda Lind har tagit klivet över till regeringen och är sedan i januari kultur- och demokratiminister.

Emma Nohrén är ordförande i den parlamentariska Miljömålsberedningen. Utredningens nuvarande uppdrag att arbeta fram en strategi för att vända den negativa trenden i Sveriges havsmiljö.

Läs också: SD in i Miljömålseberedningen

 

Nämnda personer

Emma Nohrén

Riksdagsledamot (MP), ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, talesperson för miljö och jordbruk
Marin ekologi (Göteborgs uni., 2004)

Per Bolund

Tidigare språkrör Miljöpartiet, miljö- och klimatminister, vice statsminister, riksdagsledamot
Fil. mag i biologi (Stockholms uni. och Stirling uni. i Skottland 1996), doktorandutbildning i systemekologi (Stockholms uni., 2000-2002)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00