SD kliver in i Miljömålsberedningen

TILLSÄTTNINGAR. Emma Nohrén har varit ordförande för Miljömålsberedningen sedan i maj förra året, men saknat övriga ledamöter. Nu är den parlamentariska beredningen fulltalig och Martin Kinnunen blir SD:s första ledamot.

Emma Nohrén (MP), Martin Kinnunen (SD.
Emma Nohrén (MP), Martin Kinnunen (SD.Foto: Riksdagen
Johanna Alskog

I maj utsåg regeringen Emma Nohrén (MP) till ny ordförande för den parlamentariska Miljömålsberedningen men i övrigt har beredningen stått tom. Nu har partierna utsett sina representanter och Miljömålsberedningen har även haft sitt första sammanträde.

Det kommer vara före detta riksdagsledamoten Lars Tysklind (L) som får stå för beredningens historiska minne. Liberalernas förra miljöpolitiska talesperson är den enda ledamoten som satt med i Miljömålsberedningen under förra mandatperioden.

Helt nytt parti i Miljömålsberedningen är Sverigedemokraterna, som tidigare inte haft någon plats alls med hänvisning till att beredningen tillsattes sommaren år 2010, det vill säga innan SD satt i riksdagen. Men nu får även SD en stol vid bordet och det är partiets miljöpolitiska talesperson Martin Kinnunen som blir ledamot.

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.