Om  
Åsa-Britt Karlsson

Fores rekryterar avgående generaldirektör

Åsa-Britt Karlsson slutar som generaldirektör för Statens geotekniska institut i slutet av månaden. I höst börjar hon som senior klimatexpert på tankesmedjan Fores, skriver Aktuell hållbarhet.

Johanna Alskog

– Mitt nioåriga förordnande på SGI slutar då efter maximal tid. Det är viktigt att jag kan slutföra det på bästa sätt. Jag blev jätteglad när Fores kontaktade mig och frågade om jag ville jobba med den omstart de planerar för klimatfrågorna, säger hon till Aktuell hållbarhet.

Har hunnit vara utredare

Under sin tid på SGI har Åsa-Britt Karlsson lett utredningen om negativa utsläpp av växthusgaser. I början av förra året lämnade hon över slutbetänkandet Vägen till en klimatpositiv framtid till regeringen.

Under åren 2006-2011 var Åsa-Britt Karlsson statssekreterare i Alliansregeringen, åt dåvarande miljöminister Anderas Carlgren (C).

Läs också

      

Nämnda personer

Åsa-Britt Karlsson

Ordförande Nationella expertrådet för klimatanpassning
Socionom (Socialhögskolan i Örebro 1980)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024