Debatt

"Samhällsansvar och samhällsuppdrag är inte samma sak"

SLUTREPLIK. Som statlig bolag har man enligt oss ett samhällsansvar. Postnord distanserar sig dock från ansvaret att dela ut gratistidningar till medborgarna, skriver Gratistidningarna.

"Frivilligt. För att det är bra för samhället. För att det är bra för verksamheten. För att kunderna förväntar sig det."
"Frivilligt. För att det är bra för samhället. För att det är bra för verksamheten. För att kunderna förväntar sig det."Foto: Pixabay
Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter.

Emma Riblom och Postnord är tydliga med att utdelning av gratistidningar inte ingår i deras samhällsuppdrag. Det må vara så. Men som statlig bolag har man enligt vårt sätt att se det ett samhällsansvar. Och det är detta ansvar som vi ser allt fler företag i Sverige och runt om i världen ta.

Läs också

Frivilligt. För att det är bra för samhället. För att det är bra för verksamheten. För att kunderna förväntar sig det.

Försvagad lokaldemokrati

Postnord har inte hakat på den trenden, utan gör tvärtom och distanserar sig med sina affärsupplägg från samhällsansvaret att distribuera lokala tidningar till de många medborgarna. Med en försvagad lokaldemokrati som följd tyvärr.

Dokumentation

Läs tidigare inlägg i debatten: 

"Gratistidningar är inte en del av samhällsuppdraget"

Utdelning av gratistidningar är en tjänst som Postnord gärna tillhandahåller, men det är inte en del av samhällsuppdraget eftersom gratistidningar inte är adresserade. Det skriver Postnords kommunikationschef.

"Postnord hänvisar arrogant till någon annan"

Vi hade hoppats att frågan skulle tas på mer allvar än att arrogant hänvisa till någon annan. På många platser i landet finns ingen annan aktör än Postnord. Repliken är ledsam att läsa, skriver Gratistidningarna.

Postnord replikerar: Vi måste möta samhällets behov

I takt med att digitaliseringen och e-handeln ökar, minskar brevvolymerna. För att möta de nya behoven måste Postnord anpassa sig. Är man inte är nöjd med våra villkor går det naturligtvis att vända sig till andra aktörer, skriver Emma Riblom.

Debatt: Postnord tar inte sitt samhällsansvar

Postnord försämras drastiskt. De beslutar att dela ut post och tidningar varannan dag. Samtidigt drivs prishöjningar på. Detta är en viktig samhälls- och demokratifråga, skriver Gratistidningarna.E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024