Efter översynen – kräver att Palestinabiståndet återupptas omgående

”Om inte regeringen omedelbart meddelar att biståndet återupptas så kommer vi att agera”, säger Miljöpartiets biståndspolitiska talesperson Janine Alm Ericson. Detta efter att Sida i sin kompletterande översyn inte ser några större hinder för att återuppta de frysta utbetalningarna.

Det var i oktober förra året som regeringen beslöt att frysa utbetalningarna av utvecklingsbiståndet till Palestina. Här SD:s partiledare Jimmie Åkesson från presskonferensen där Tidöpartierna presenterade nyheten. När Altinget i dag frågar om de är beredda att återuppta utbetalningarna, så ger de inget entydigt svar.<br>
Det var i oktober förra året som regeringen beslöt att frysa utbetalningarna av utvecklingsbiståndet till Palestina. Här SD:s partiledare Jimmie Åkesson från presskonferensen där Tidöpartierna presenterade nyheten. När Altinget i dag frågar om de är beredda att återuppta utbetalningarna, så ger de inget entydigt svar.
Foto: Jessica Gow/TT
Anders Gustafsson

– Sidas översyn har uppenbarligen varit grundlig, och den enda slutsatsen man kan dra är att biståndspengarna borde börja betalas ut till Palestina igen, säger Janine Alm Ericson till Altinget.

Altinget logoCivilsamhälle
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget civilsamhälle får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00