L-parlamentarikern inför sista året: Det är den överlägset viktigaste frågan

Handel, luftkvalitet och kritiska råvaror – det är frågor som Liberalernas EU-parlamentariker Karin Karlsbro vill lägga sin energi på under mandatperiodens sista år. Men en fråga är enligt henne viktigare än alla andra det kommande året.

EU-parlamentarikern Karin Karlsbros (L) plats i den liberala partigruppen i parlamentet har ifrågasatts på grund av Liberalerna samarbete med Sverigedemokraterna på hemmaplan. 
EU-parlamentarikern Karin Karlsbros (L) plats i den liberala partigruppen i parlamentet har ifrågasatts på grund av Liberalerna samarbete med Sverigedemokraterna på hemmaplan. Foto: Europaparlamentet
Charlotta Asplund Catot

På den liberala EU-parlamentarikern Karin Karlsbros att-göra-lista finns en lång rad saker att klara av innan hennes mandat löper ut om ett år.

Sista året med parlamentarikerna

Fyra år har gått sedan de blev invalda till EU-parlamentet – nu återstår endast ett år för de 21 svenska ledamöterna att sätta sin sista prägel på EU-politiken innan deras mandat går ut. De kommande veckorna listar Altinget vad parlamentarikerna ska lägga krutet på i slutspurten.

Läs även om Socialdemokraternas prioriteringar här.

För det första vill hon lägga sitt krut

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00