Krismöte för bostadsbranschen – här är frågorna till Carlson (KD)

Företag och organisationer är inbjudna att diskutera åtgärder mot bostadskrisen med bostadsminister Andreas Carlson (KD). Fri hyressättning, kortare handläggningstider och slopad moms på hyra är några av inspelen branschen tar med sig till rundabordssamtalet på departementet. 

Anna Broman, Byggföretagen och Marie Linder, Hyresgästföreningen, är två av de som har inspel till regeringens samtal om bostadskrisen den 13 juni. 
Anna Broman, Byggföretagen och Marie Linder, Hyresgästföreningen, är två av de som har inspel till regeringens samtal om bostadskrisen den 13 juni. Foto: Byggföretagen/Hyresgästföreningen
Louise Carlsson-Örning

Totalt har 29 organisationer bjudits in till mötet med infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) för att diskutera situationen i bostadsbyggandet. Sveriges Allmännytta, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen är några av dem. 

Från Sveriges allmännyttas sida kommer vd Anders Nordstrand att lyfta frågan om att undanta de allmännyttiga bolagen från lagen om offentlig upphandling, för att jämna ut konkurrensen mellan de privata och de offentligt ägda fastighetsbolagen. Organisationen vill också lyfta frågan om typgodkännande av hus, slopad moms på hyra och rotstöd för hyresrätten, skriver de i ett mejl till Altinget. 

Hyresgästföreningen tycker att det är positivt att bostadsministern nu bjuder in parterna på bostadsmarknaden till samtal. 

Marie Linder
Marie Linder Foto: Filippa Ländin/Hyresgästföreningen

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00