WWF utser årets miljöhjältar

Greta Thunberg, Magnus Carlson och Pella Thiel är utsedda till Årets miljöhjältar av Världsnaturfonden WWF i olika kategorier. 

Årets unga miljöhjälte, Årets miljöhjälte för biologisk mångfald och Årets miljöhjälte för ekologiska fotavtryck är de tre kategorierna som WWF delar ut miljöpriset i. 

Greta Thunberg är utsedd till Årets unga miljöhjälte juryns motivering lyder:

"Greta Thunberg är unik. Likt ingen annan tidigare har hon satt klimathotet på agendan för en hel värld. Med saklighet och tydlighet har hon fått unga som gamla – och alla däremellan – att förstå att vi måste agera nu för att skapa ett framtida hållbart samhälle."

Pella Thiel, grundare av organisationen End Ecocide Sverige, vinner priset Årets miljöhjälte för biologisk mångfald och får priset eftersom att hon, "på ett tydligt och medryckande sätt sprider hon budskapet om naturens självklara rättigheter. Med outtröttlig energi arbetar hon för en internationell lagstiftning mot miljöförstöring och för hela jordens biologiska mångfald."

Magnus Carlsson vinner priset Årets miljöhjälte för ekologiska fotavtryck. Juryns motivering: 

"Magnus Carlson lever som han lär och är en aktiv och hängiven miljöhjälte som framgångsrikt sprider budskapet om hur man kan leva mer hållbart och skapa en klimatsmart framtid. Med klar stämma framför han sitt budskap både från scen och i media och når långt bortom konsertgolv och sångtexter."


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget