Välkommen till Altinget Omsorg

I dag startar vi ett nytt brev och ett nytt bevakningsområde. I Altinget Omsorg bevakar vi frågorna längst in i välfärdens mjuka kärna, som äldreomsorg, LSS-frågor, socialpolitik med mera. Titta in, läs och starta en provprenumeration i dag!

Foto: Jessica Gow, Henrik Montgomery, Pontus Lundahl, Janerik Henriksson, Staffan Claesson/TT
Sanna RaymanJosefin Lingström

Under det gångna året har äldreomsorgen diskuterats mer än kanske något år förut. Pandemin har satt ljuset på brister som varit kända länge och skapat politiskt tryck i frågor som tidigare har kunnat nedprioriteras.  

Över huvud taget har krislägena i samhället avlöst varandra på senare år. Trycket på socialtjänsten, på kommunerna, på BUP, på HVB-hemmen och på SiS har varit ständigt högt. Det gör det tuffare att vara offentliganställd inom de här sektorerna, men det gör det också svårare att fånga upp de individer som samhället faktiskt har ambitionen att fånga upp och hjälpa. 

Vid sidan av detta puttrar den ännu olösta frågan om LSS. Beroendevården rör på sig, men håller den jämna steg med utvecklingen? När kommunerna upphandlar beroendevård, eller för den delen placerar barn och unga inom SiS-vård eller på HVB-hem, vilken möjlighet har de egentligen att påverka utfallet? 

Alla de här frågorna ska beskrivas på Altinget Omsorg, genom fördjupningar, nyheter, analyser och debatt som ger dig full koll. Redaktör för Altinget Omsorg är Josefin Lingström, som även bevakar skolfrågor i nischen Altinget Utbildning. 

Josefin Lingström, redaktör Altinget Omsorg.
Josefin Lingström, redaktör Altinget Omsorg. Foto: Arthur Cammelbeeck

I alla nischmedier från oss får du också listor över aktuella remisser, nischade kalendarier och nyheter om myndigheter, organisationer, företag och personer som har makt och påverkan på området. 

Delta i debatten

Till en nischad områdesbevakning hör förstås även en lika initierad och saklig debatt. Kanske vill du själv delta i debatten om omsorgsfrågor? Då kan du höra av dig till vår debattredaktör Maja Andersson

Provläs utan bindningstid

Vill du som normalt läser andra brev hos oss provläsa Altinget Omsorg kan du registrera ditt intresse för en testprenumeration. Testperioden gäller i 14 dagar, är inte bindande och fortsätter inte automatiskt efter periodens slut. Anmäl dig här.  

Varmt välkommen till Altinget och till Altinget Omsorg! 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00