Vårdtoppar ska leda utvecklingen av life science

UPPDRAG. Samverkansgruppen för regeringens samverkansprogram för hälsa och life science är klar och består av vd:ar, rektorer och experter.

Som en del av januariavtalet har regeringen startat fyra strategiska samverkansprogram för olika samhällsutmaningar. Programmen ska samordnas av näringsminister Ibrahim Baylan.

Verka för innovation

Samverkansprogrammet för hälsa och life science ska styra svenskt arbete med innovation och forskning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Samverkansgruppen för programmet består av ledande företrädare från näringslivet, akademin och regionerna.

Vinst för individen

– Det är förstås viktigt för att attrahera investeringar till Sverige men ytterst handlar det om vinster för individer, genom förbättrad hälsa och ökad egenmakt och trygghet, säger socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.

Läs hela artikeln och listan med ledamöter på Altinget Vård och hälsa. Teckna gratis provabonnemang här

Forrige artikel Hellmark Knutsson (S) om yrkesprogram: Hellmark Knutsson (S) om yrkesprogram: "Vi behöver se över hela systemet" Næste artikel Överblick: Översyn av grundlagar och kostsam miljösatsning Överblick: Översyn av grundlagar och kostsam miljösatsning
Postnord: Behövs mer finansiering än bara portointäkter

Postnord: Behövs mer finansiering än bara portointäkter

REPLIK. I den kommande postlagsutredningen är det viktigt att se hur samhällsuppdraget posttjänsten kan utföras utan att det innebär en orimlig ekonomisk belastning för tillhandahållaren, skriver Postnords koncernchef, Annemarie Gardshol.