Vårdtoppar ska leda utvecklingen av life science

UPPDRAG. Samverkansgruppen för regeringens samverkansprogram för hälsa och life science är klar och består av vd:ar, rektorer och experter.

Som en del av januariavtalet har regeringen startat fyra strategiska samverkansprogram för olika samhällsutmaningar. Programmen ska samordnas av näringsminister Ibrahim Baylan.

Verka för innovation

Samverkansprogrammet för hälsa och life science ska styra svenskt arbete med innovation och forskning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Samverkansgruppen för programmet består av ledande företrädare från näringslivet, akademin och regionerna.

Vinst för individen

– Det är förstås viktigt för att attrahera investeringar till Sverige men ytterst handlar det om vinster för individer, genom förbättrad hälsa och ökad egenmakt och trygghet, säger socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.

Läs hela artikeln och listan med ledamöter på Altinget Vård och hälsa. Teckna gratis provabonnemang här

Forrige artikel Hellmark Knutsson (S) om yrkesprogram: Hellmark Knutsson (S) om yrkesprogram: "Vi behöver se över hela systemet" Næste artikel Överblick: Översyn av grundlagar och kostsam miljösatsning Överblick: Översyn av grundlagar och kostsam miljösatsning
Överblick: AF går på knäna och regeringen flörtar med oppositionen

Överblick: AF går på knäna och regeringen flörtar med oppositionen

ÖVERBLICK. Regeringen öppnar för bredare samarbete med oppositionen. Fackförbund larmar om att trycket på Arbetsförmedlingen är nära bristningsgränsen. Socialministern säger att det var fel att avskaffa beredskapslager. Flygbolag ansöker om rekonstruktion. Läs Altingets överblick.