Vårdsatsning för tillgänglig vård

KORTNYTT. Regeringen och Vänsterpartiet föreslår en satsning på 400 miljoner kronor till kortare vårdköer i vårändringsbudgeten. 

Den förslagna satsningen på 400 miljoner kronor av regeringen och Vänsterpartiet ska bidra till att korta vårdköerna och göra vården mer tillgänglig. 

– Tillgängligheten till vården är en prioriterad fråga för oss. Lösningarna kommer att se olika ut på olika platser, men nu ser vi till att det finns bättre förutsättningar för att lösa vårdens problem och trygga vården i hela landet, säger socialminister Annika Strandhäll (S), i ett pressmeddelande

De statliga pengarna ska tilldelas landstingen och fördelas efter befolkningsmängd. Medlen föreslås exempelvis användas till att öka personalen under sommaren eller mobila team i primärvården. 

Forrige artikel 8 av 10 vill ha fast läkare Næste artikel Branschen: Det här behöver biogasen
Karlsbro (L) och Luf: MP större klimatfiende än EU-kommissionen

Karlsbro (L) och Luf: MP större klimatfiende än EU-kommissionen

REPLIK. Klimatet kan mycket riktigt inte vänta, men det kan uppenbarligen Miljöpartiet. Den föreslagna kommissionen är den mest ambitiösa kommission någonsin vad gäller klimatförslag, skriver Karin Karlsbro (L) och Romina Pourmokhtari från Luf.