Vårdsatsning för tillgänglig vård

KORTNYTT. Regeringen och Vänsterpartiet föreslår en satsning på 400 miljoner kronor till kortare vårdköer i vårändringsbudgeten. 

Den förslagna satsningen på 400 miljoner kronor av regeringen och Vänsterpartiet ska bidra till att korta vårdköerna och göra vården mer tillgänglig. 

– Tillgängligheten till vården är en prioriterad fråga för oss. Lösningarna kommer att se olika ut på olika platser, men nu ser vi till att det finns bättre förutsättningar för att lösa vårdens problem och trygga vården i hela landet, säger socialminister Annika Strandhäll (S), i ett pressmeddelande

De statliga pengarna ska tilldelas landstingen och fördelas efter befolkningsmängd. Medlen föreslås exempelvis användas till att öka personalen under sommaren eller mobila team i primärvården. 

Forrige artikel 8 av 10 vill ha fast läkare Næste artikel Branschen: Det här behöver biogasen
Debatt: EU får inte glömma bort jämställdhet i kampen mot pandemin

Debatt: EU får inte glömma bort jämställdhet i kampen mot pandemin

DEBATT. EU:s biståndsministrar ska besluta om unionens globala respons på coronapandemin. Men, i kommunikationen från EU saknas jämställdhetsperspektivet hittills. Jämställdhet nämns en enda gång, kvinnor två gånger. Vi uppmanar regeringen att ligga på så att EU:s insatser tar hänsyn till konsekvenser för jämställdheten, skriver 24 rättsorganisationer samordnade av Concord Sverige.

Kjell, Henric och skillnaden mellan olika skönhetsfläckar

Kjell, Henric och skillnaden mellan olika skönhetsfläckar

FÖRSVARSMAKTEN. Under de senaste veckorna har två skilda incidenter ur Försvarsmaktens vardagsliv blivit "virala" i sociala medier. De visar på hur en imperfektion kan ha både charm och nytta, medan en annan bara är just en fläck av den sort som alltid måste gnuggas.