TU:s vd slutar – efter bara några månader

Ewa Thorslund, vd för TU - Medier i Sverige, slutar inte ens ett halvår in på det nya jobbet.

Johan Manell

Den Svenska tidningsutgivareföreningen, TU – Medier i Sverige, får ge sig ut på ny jakt efter en vd.

Så sent som i april i år stod det klart att Ewa Thorslund skulle bli ny vd. Hon tillträdde tjänsten den 1 juni. Då sa Thorslund att det skulle bli "otroligt spännande och intressant att få vara med och utveckla TU:s verksamhet och uppdrag". Men det verkar hon inte tycka längre.

–  Ewa Thorslund slutar på egen begäran. Det är bara att beklaga att hon lämnar oss så snart efter tillträdet, men vi kan tyvärr konstatera att det funnits olika förväntningar på uppdraget, säger Victoria Svanberg, styrelseordförande i TU, i ett pressmeddelande.

Nu går styrelseledamoten Thomas Mattsson in som tillförordnad vd. Han är tidigare chefredaktör för Expressen och i dag senior advisor på Bonnier News.

–  TU samlar sedan över 100 år den svenska dagspressen i frågor som i dag handlar om allt från tryckfrihet till internationella techjättars påverkan på publicistiken. Jag tror på att TU, ofta i samarbete organisationer som Utgivarna och Sveriges Tidskrifter och Gratistidningarnas förening, har en fortsatt viktig roll.

Nämnda personer

Thomas Mattsson

Senior rådgivare Bonnier News, vice ordförande Utgivarna, styrelseledamot Tidningsutgivarna

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00