Trevande inledning om terrorbekämpning

FÖRHANDLINGAR. Det blev inga överenskommelser efter första mötet mellan regeringen och alliansen om hur Sverige ska förbättra skyddet mot terrorism.

På måndagen hade alliansen och regeringen ett första samtal om förbättrad terrorbekämpning. Samtalet var föranlett av attentatet på Drottninggatan i Stockholm för snart tre veckor sedan.

Kommenterar efter mötet visade att man än så länge inte kommit överens om några åtgärder.

Regeringen har tidigare meddelat att man vill tillsätta en utredning om hur samröre med terrororganisationer ska kriminaliseras.

Regeringen föreslår även att det ska bli lättad sekretess mellan Polisen, Säpo, Migrationsverket och andra myndigheter för att kunna snabba på informationsutbyte.

Regeringen har också föreslagit att elektronisk fotboja ska användas på personer som bedöms vara ett säkerhetshot, men som inte kan utvisas.

Forrige artikel Vårdpersonal ska få anmäla vanvård av djur Næste artikel KU vill att veterandagen blir flaggdag
Arla svarar Littorin: Vi kan inte blunda för utvecklingen

Arla svarar Littorin: Vi kan inte blunda för utvecklingen

REPLIK. Det är nya villkor på matmarknaden som Arla måste anpassa sig till. Vi flyttar Boxholmsosten till Östersund för att bibehålla osten och skapa ny historia, skriver Heléne Gunnarson, mjölkbonde i Halland och styrelseledamot i Arla.