Transportföretagen hämtar pressansvarig från L

För att stärka transportnäringens röst i debatten har Transportföretagen rekryterat Niclas Thorselius och Mattias Holmqvist i rollerna som kommunikationschef respektive pressansvarig.

Axel Hyttnäs Telin

Nya kommunikationschefen Niclas Thorselius kommer närmast från en liknande roll inom regionledningskontoret på Region Stockholm.

Han har också ett förflutet inom Kristdemokraterna, bland annat som pressansvarig hos tidigare äldre- och folkhälsominister Maria Larsson.

Pressansvarig hämtas från L

Transportföretagens nya pressansvarige har även han haft en fot inne i partipolitiken. Mattias Holmqvist har närmast varit pressekreterare för Liberalerna i riksdagen, och har också arbetat som pressekreterare för Svensk handel.

– Niclas och Mattias kommer axla två centrala och viktiga roller för Transportföretagen, säger branschorganisationens samhällspolitiska chef Tina Thorsell i ett pressmeddelande.

– Båda har lång erfarenhet av kommunikationsarbete från olika organisationer. Detta kommer vara en stor tillgång för oss på Transportföretagen som är den naturliga samlingspunkten för transportnäringen i Sverige.

Thorselius och Holmqvist tillträdde båda i början av januari.

Nämnda personer

Tina Thorsell

Samhällspolitisk chef Transportföretagen
Studier i sociologi och statistik

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00