TLV får ny avdelningschef

Stefan Karlsson blir ny avdelningschef på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV).

Stefan Karlsson har en akademisk bakgrund som samhällsvetare från Stockholms universitet. Han har arbetat på socialdepartementet sedan 1998 och är i dagsläget departementets gruppchef för hanteringen av covid-19.

Tidigare erfarenhet av TLV:s frågor

Under sin tid på socialdepartementet har Karlsson arbetat med flera av TLV:s frågor i dialog och samverkan med bland annat TLV. Detta då han sedan 2011 har haft rollen som gruppchef för läkemedel, apotek och smittskydd på enheten för folkhälsa och sjukvård vid departementet.

– Jag är mycket glad över att Stefan har tackat ja till tjänsten som avdelningschef. Med sin kunskap om och förståelse för TLV:s frågor och långa erfarenhet som ledare och chef, stärker han TLV ytterligare i vårt utvecklingsarbete, säger Agneta Karlsson, generaldirektör på TLV, i ett pressmeddelande.

I sin nya roll som avdelningschef på TLV kommer han att leda avdelningen för värdebaserad prissättning av läkemedel. Avdelningen har ansvar för att utreda och ompröva vilka läkemedel som ska ingå i högkostnadsskyddet.

Stefan Karlsson tillträder som avdelningschef på TLV den 17 maj 2021.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00