Tidigare ungdomstopp siktar mot Bryssel

Grön ungdoms tidigare språkrör Aida Badeli är ungdomsförbundets kandidat till EU-parlamentet. Nu lägger hon sitt hopp till Miljöpartiets medlemmarna för en topplacering på valsedeln.

Grön ungdoms tidigare språkrör Aida Badeli vill stärka det unga perspektivet i Bryssel. Men först måste hon säkra sin plats på listan. ”Det kommer handla om att mobilisera så många som möjligt och prata med så många som möjligt”, säger hon till Altinget.
Grön ungdoms tidigare språkrör Aida Badeli vill stärka det unga perspektivet i Bryssel. Men först måste hon säkra sin plats på listan. ”Det kommer handla om att mobilisera så många som möjligt och prata med så många som möjligt”, säger hon till Altinget.Foto: Daniel Forssberg/Grön ungdom
Miranda Olsson

I fyra år var Aida Badeli språkrör för Miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom. Sedan hon klev av har hon arbetat som kommunikationsstrateg på Arena opinion. 

Aida Badeli

27 år, född i Göteborg

Språkrör för Grön ungdom 2019–2023

Övrigt: En av dem som drivit på för att Miljöpartiet ska lämna nuvarande språkrörsmodell för att övergå till ett språkrör

Men nu längtar hon tillbaka till politiken,

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00