Om  
Arman Teimouri

Tidigare talesperson blir PA-chef på spelbolag

Arman Teimouri åkte ur riksdagen när Liberalerna förlorade sitt Värmlandsmandat i valet. Nu börjar han i stället på spelbolaget Embracer Group med säte i Karlstad.

Liberalernas tidigare energi- och näringspolitiska talesperson Arman Teimouri avslutade sin riksdagstid med att åka på ett uppmärksammat studiebesök tillsammans med partierna som i dag samarbetar om regeringsmakten. 
Liberalernas tidigare energi- och näringspolitiska talesperson Arman Teimouri avslutade sin riksdagstid med att åka på ett uppmärksammat studiebesök tillsammans med partierna som i dag samarbetar om regeringsmakten. Foto: Pernilla Wahlman/TT
Miranda Olsson

Under mandatperioden 2018–2022 hann Arman Teimouri både vara Liberalernas arbetsmarknadspolitiska talesperson, som vice ordförande i arbetsmarknadsutskottet, och företräda partiet i energi- och näringsfrågorna.

I augusti förra året var han med på det omdiskuterade verksamhetsbesöket i Forsmark tillsammans med bland annat Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson Mattias Bäckström Johansson som betonade att det rörde sig om en gemensam valkampanj, med buss och logga. Kristdemokraterna kallade det i stället en ”power-turné”, medan flera liberaler var mer kritiska. Arman Teimouri fick gå ut och dementera att det ”absolut inte” rörde sig om en kampanj.

Blev av med mandat

När Liberalerna i valet blev utan mandat i Värmland förlorade också Arman Teimouri sin riksdagsplats. Men nu står det alltså klart vad han ska göra härnäst. 

I början av januari tillträdde Teimouri sin nya tjänst som Head of Public Affairs på spelbolaget Embracer Group. Med säte i Karlstad samlar bolaget andra företag i spel- och underhållningsindustrin.

”För att ge en fingervisning är bolaget nästan 18 ggr så stort som SAS, om man ser till börsvärdet. Grundat i Värmland med huvudkontor i Karlstad”, skriver den tidigare riksdagsledamoten på sin Linkedin och fortsätter:

”Är jag taggad? Yep. Spelnörden i mig gör volter!”.

Nämnda personer

Arman Teimouri

Head of public affairs Embracer
Berghs school of communication, Stockholm

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00