Om  
Anders Grönvall

Tidigare statssekreterare blir konsult

Anders Grönvall, statssekreterare i den förra S-regeringen, förlorade ordförandestriden i Naturskyddsföreningen. Nu går han till konsultbyrån 2050.

Anders Grönvall har tidigare arbetat som presschef för Naturskyddsföreningen och även varit oppositionsråd i Knivsta kommun.
Anders Grönvall har tidigare arbetat som presschef för Naturskyddsföreningen och även varit oppositionsråd i Knivsta kommun.Foto: Göran Ekeberg/Uppsala kommun
Miranda Olsson

Den tidigare statssekreteraren började som sakkunnig på dåvarande miljödepartementet 2019 och arbetade 2021–2022 hos klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S).

Anders Grönvall kandiderade i vintras till posten som ordförande för Naturskyddsföreningen, där han tidigare varit presschef, men fick se sig besegrad av Beatrice Rindevall.

Nu går han i stället till byrån 2050 för ett nytt uppdrag som konsult.

– ​Jag har ägnat mycket tid åt att skapa förutsättningar för näringslivets gröna omställning och det ska bli spännande att få vara med och stötta företag som vill arbeta för att ligga långt framme, säger Anders Grönvall i ett pressmeddelande.

Grönvall tillträder sin nya tjänst den 23 oktober. 

– Med Anders erfarenheter från den politiska arenan i Sverige och inom EU ökar våra möjligheter att bidra till en snabbare och mer lönsam omställning för våra kunder, säger Markus Ekelund, vd för konsultbyrån 2050.

Läs också

Nämnda personer

Anders Grönvall

Konsult, konsultbyrån 2050
Journalist (Journalisthögskolan i Göteborg 1987)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00