Tidigare minister leder nytt välfärdsråd

Ann-Christin Nykvist (S), tidigare jordbruksminister, har utsetts av regeringen till ordförande för det nyinrättade Rådet för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen. I rådet sitter också tio myndighetschefer som ska arbeta strategiskt mot bidragsfusk. 

Nykvist var jordbruksminister år 2002–2006 och utsågs till generaldirektör för Statens tjänstepensionsverk år 2007. I sitt politiska liv har hon varit involverad i omregleringen av apoteksmonopolet. Hon har också arbetat som statssekreterare på bland annat kulturdepartementet och har i dag en rad styrelseuppdrag inom kulturfrämjande verksamhet. 

Det nyinrättade rådet som hon nu ska leda, är kopplat till Ekonomistyrningsverket och beskrivs enligt pressmeddelandet som ”ett forum där berörda myndigheter träffas för att utbyta erfarenheter, samverka och diskutera gemensamma insatser på området”. 

Representerade myndigheter

Följande myndigheter är representerade i rådet: Arbetsförmedlingen, Centrala studiestödsnämnden, Ekobrottsmyndigheten, Ekonomistyrningsverket, Försäkringskassan, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten, Polismyndigheten och Skatteverket.

 

Nämnda personer

Ann-Christin Nykvist

Ordförande för Rådet för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen
Civilekonom (Handelshögskolan i Stockholm, 1972)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00