Tankesmedjan Fores knyter till sig Patrik Oksanen

Patrik Oksanen blir strategisk rådgivare vid tankesmedjan Fores.

Johanna Alskog

Patrik Oksanen ska bistå befintliga och kommande projekt, som på olika sätt berör försvaret av liberal demokrati, med ett säkerhetspolitiskt perspektiv och kunskaper, enligt ett pressmeddelande från Fores.

– Den liberala demokratin är tillbakapressad i världen, vi ser auktoritära strömningar i USA och i Europa. Vi ser också med växande oro hur säkerhetsläget i Europa försämras steg för steg med Rysslands krav på västlig underkastelse, som får direkta konsekvenser för Sveriges säkerhet. Samtidigt flyttar Kina fram sina positioner på demokratiska länders bekostnad, utpressningen av Litauen är bara det senaste exemplet. Sammantaget ser vi hur detta får konsekvenser för våra temaområden Tillväxt, Trygghet och Tillit. Därför utgör Patrik Oksanen kompetens en viktig förstärkning, säger Fores vd Ulrica Schenström i ett pressmeddelande.

Patrik Oksanen är verksam som senior fellow på tankesmedjan Frivärld och som strategisk rådgivare vid Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet. De uppdragen kommer han behålla parallellt med uppdraget för Fores.

Nämnda personer

Patrik Oksanen

Resident senior fellow tankesmedjan Frivärld
Journalist (Mitthögskolan Sundsvall 1997)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00