Sverige rankas högst på miljölistan

RANKNING. Enligt Svenska institutets årsrapport för 2019 är bilden av Sverige utomlands mycket positiv. Av 50 länder toppar Sverige listan inom miljöområdet.

Svenska institutets årsrapport sammanfattar bilden av Sverige utomlands. Det kommer från resultat och insikter från myndighetens studier av internationella index och undersökningar. I rapporten från 2019 rankas Sverige högst på listan inom miljö- och klimatområdet, och utmärker sig inom hållbarhet, innovation och samhällsstyre.

Enligt årsrapporten har den utländska allmänheten en positiv bild av Sverige, där frågan om hållbarhet är en viktig grund till detta. Skyddet av miljö- och naturresurser gör att Sverige uppfattas som ett land som tar ansvar i det internationella klimatarbetet. 

– Årsrapporten visar att uppfattningen om Sverige är stabilt positiv och att det svenska klimat- och hållbarhetsarbetet stärker bilden av Sverige utomlands. Det är glädjande. Vi ser också att personer med högre kännedom om Sverige tenderar att vara mer välvilligt inställda till vårt land. Att skapa goda relationer till omvärlden är därför viktigt för att stärka Sveriges attraktions- och konkurrenskraft, säger Madeleine Sjöstedt, generaldirektör för Svenska institutet, i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Överblick: Enklare avlyssning och SD begär debatt om svenskfientlighet Överblick: Enklare avlyssning och SD begär debatt om svenskfientlighet Næste artikel Räddningstjänstens giftiga arbetsmiljö: Räddningstjänstens giftiga arbetsmiljö: "Cancer den vanligaste dödsorsaken"  
Bolunds pressekreterare till DNB

Bolunds pressekreterare till DNB

JOBBYTE. Martin Kling värvas från finansmarknadsminister Per Bolund (MP) till DNB Sverige som kommunikationsrådgivare.

Luf: Regeringen myglar igenom förslag

Luf: Regeringen myglar igenom förslag

DEBATT. Ett nytt lagförslag har tagits fram som ska göra det lättare att stoppa och kontrollera människor som polisen misstänker inte får vistas i Sverige. Risken är att den som har en annan hudfärg än vit känner sig utpekad och ovälkommen i samhället, skriver Luf.