Om  
Karin Johansson

Svenskt näringsliv rekryterar från Svensk handel och Centern

Svensk Handels vd Karin Johansson lämnar för en chefsroll hos Svenskt näringsliv. Föreningen får också en ny presschef, som kommer från Centerpartiet.

Johan Manell

Karin Johansson blir chef över den nystartade funktionen Näringspolitik och Opinionsbildning hos Svenskt näringsliv. Dessutom blir hon vice vd tillsammans med Mattias Dahl.

– Det är en utmanande tid för företagen i Sverige. Hårdnande internationell konkurrens, omställningen till ökad hållbarhet och en pågående pandemi måste hanteras parallellt. Om vi ska klara allt detta måste villkoren för företag och företagande stärkas, säger hon i ett pressmeddelande.

Johansson kommer från en tjänst som vd på Svensk handel. Tidigare har hon också varit statssekreterare hos dåvarande socialminister Göran Hägglund (KD).

Centervärvning

Samtidigt får arbetsgivarföreningen en ny presschef. Det handlar om Amanda Florin som kommer från en tjänst som pressansvarig på Centerpartiets riksdagskansli. Hon har tidigare också varit på TCO och verksam som kommunikationskonsult.

– Amanda Florin har en lång erfarenhet av press- och opinionsarbete från olika organisationer. Hon har goda kunskaper om arbetsmarknadens partssystem vilket är en tillgång för denna tjänst, säger Peter Isling, chef för extern kommunikation på Svenskt näringsliv, i ett pressmeddelande.

Nämnda personer

Karin Johansson

Vice vd Svenskt näringsliv
Samhällsvetskaplig linje, Stockholm, Socialhögskolan, förvaltningslinjen

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00