Sveaskogs vd får coachning efter kritik

KORTNYTT. Statliga Sveaskogs vd ska ha betett sig olämpligt mot kvinnor i bolagets ledning. Styrelsen har därför tagit fram en handlingsplan där det ingår extern coachning av vd:n.

Johanna Alskog

Statliga bolagets Sveaskogs vd Per-Olof Wedin ska ha betett sig illa mot kvinnor i ledningsgruppen. Han ska ha "hotat och trakasserat" skriver Dagens Industri.

Per-Olof Wedins beteende kom till styrelsens kännedom före sommaren genom att medarbetare i ledningen berättade om sina upplevelser, skriver styrelseordförande Eva Färnstrand i ett pressmeddelande med anledning av Dagens Industris rapportering.

"När jag fick reda på detta tog jag det på största allvar och jag försökte gå till botten med anklagelserna. Jag kontaktade de berörda och initierade en utredning och agerade så snabbt jag kunde när jag fick kännedom om kritiken." skriver Eva Färnstrand.

Styrelsen lät göra en utredning och tog fram en handlingsplan som implementerades i slutet av sommaren. "Bland annat innebär det stöd och coachning av VD från externt håll."

Styrelsen har fortsatt förtroende för hela Sveaskogs koncernledning, skriver Eva Färnstrand i pressmeddelandet.

Nämnda personer

Per-Olof Wedin

Styrelseordförande Skogssällskapet och Envigas, styrelseledamot LKAB, Inlandsbanan och High Coast Distillery
Civilingenjör (KTH, 1980)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00