Stjernkvist leder kansli för hållbart arbetsliv – ”En av våra verkliga ödesfrågor”

Regeringen har inrättat ett kansli för hållbart arbetsliv. Kansliet som samtidigt är en utredning leds av Lars Stjernkvist. Syftet är att hitta lösningar så att fler orkar jobba längre.

Lars Stjernkvist presenterade gymnasieutredningen våren 2020. Nu sätter han tänderna i ett nytt utredningsarbete.
Lars Stjernkvist presenterade gymnasieutredningen våren 2020. Nu sätter han tänderna i ett nytt utredningsarbete.Foto: Jessica Gow/TT
Johan Manell

Kansliet för ett hållbart arbetsliv ska driva på arbetet för att skapa ett hållbart arbetsliv som gör att människor orkar jobba till pensionen. Det är konstruerat på ett lite annorlunda sätt. På pappret är kansliet en bokstavsutredning inom socialdepartementet men det kommer parallellt vara ett fysiskt kansli på Regeringskansliet som jobbar kontinuerligt med frågorna.

– Det är det som gör det lite spännande. Vi måste göra två saker samtidigt. Vi måste ha ett långsiktigt perspektiv för det finns förändringar som tar längre tid när det gäller att förändra situationen i arbetslivet. Men det är också viktigt att driva på det som är möjligt att förändra snabbare, säger Lars Stjernkvist till Altinget.

Lars Stjernkvist är ingen novis i sammanhanget. Han har hunnit med att vara riksdagsledamot, partisekreterare, kommunalråd och generaldirektör. Senast var han aktuell i rikspolitiken som särskild utredare för gymnasieutredningen som slutredovisades våren 2020.

Altinget logoArbetsmarknad
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget arbetsmarknad får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00