Statsministerns statssekreterare polisanmäls

Ulf Kristerssons statssekreterare Johan Jakobsson polisanmäls för att olovligen ha byggt ett trädäck vid sitt hus i Stockholms skärgård. Det avslöjar Dagens Nyheter.

Johan Jakobsson var Folkpartiets partisekreterare fram till 2006, då han tvingades lämna sin tjänst med omedelbar verkan i och med den så kallade dataintrångsskandalen.
Johan Jakobsson var Folkpartiets partisekreterare fram till 2006, då han tvingades lämna sin tjänst med omedelbar verkan i och med den så kallade dataintrångsskandalen.Foto: Johan Nilsson/TT, Ninni Andersson/Regeringskansliet
Miranda Olsson

Johan Jakobsson tillträdde som statsministerns statssekreterare vid årsskiftet. Nu är han i blåsväder efter att han utan tillstånd har byggt ett trädäck vid sitt sommarhus i Stockholms skärgård.

Värmdö kommun har i över ett år drivit ett tillsynsärende och skickar nu in en polisanmälan, enligt Jakobsson själv. Detta trots att kommunen väntas ge grönt ljus för bygget i efterhand, rapporterar Dagens Nyheter.

”Det återstår att se vart denna anmälan leder, med tanke på att kommunen har bestämt sig för att godkänna ansökan”, skriver Jakobsson.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00