Starka reaktioner på nej till Kristersson

SOCIALA MEDIER. Att C och L röstade nej till Ulf Kristersson som statsminister har rört upp känslor på flera håll. Altinget har sammanfattat hur flera ledande politiker har reagerat på sociala medier.

Moderaternas tidigare partiledare och statsminister Carl Bildt oroas över utgången av omröstningen.

Att Alliansen skulle kunna slicka såren och hålla ihop efter omröstningen tror inte den tidigare KDU-ordföranden och kommunalrådet Sara Skyttedal.

Lööf och Björklund hyllas

De socialdemokratiska ministrarna har legat lågt när det gäller att själva skriva om omröstningen. Men socialminister Annika Strandhäll kommenterade omröstningen genom att dela en krönika från Aftonbladet.

Annie Lööfs och Jan Björklunds agerande hyllas också av den tidigare EU-ministern och Jan Björklunds tidigare utmanare till partiledarposten Birgitta Ohlsson (L).

Men Muf:s ordförande Benjamin Dousa håller inte med om att omröstningen var en fråga om liberalism.

Omröstning om SD

I mångt och mycket har diskussionen kommit att handla inte om Ulf Kristersson utan att regeringsförslaget byggde på stöd av Sverigedemokraterna. Både Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt och Miljöpartiets gruppledare Maria Ferm framhöll detta.

Också Liberala ungdomsförbundets ordförande, riksdagsledamoten Joar Forssell, riktar udden mot Sverigedemokraterna.

Alliansens vara eller inte vara

Kristdemokraternas andre vice ordförande Lars Adaktusson menar att C och L har röstat nej till allianspolitik.

Sverigedemokraternas ungdomsförbundsordförande tycker inte att Annie Lööfs argumentation går ihop.

C menar att de stått fast vid sin linje

Från Centerpartiet och Liberalernas sida är uppfattningen att man stått fast vid sitt ord. CUF:s ordförande, riksdagsledamoten Magnus Ek gör det genom att på Twitter publicera ett inlägg från twitterkontot Muralgranskaren.

Forrige artikel SD kommer rösta ja på Kristersson som statsminister SD kommer rösta ja på Kristersson som statsminister Næste artikel Myndighetsbråk kring tvångsanslutning Myndighetsbråk kring tvångsanslutning
Sanna Rayman: Hur undviker vi att hösten blir en nystart för pandemin?

Sanna Rayman: Hur undviker vi att hösten blir en nystart för pandemin?

ANALYS. Höst är lika med nystart. Skolbarn får pennskrin och ryggsäckar, vuxna börjar skriva in möten och kick off-tillställningar i kalendrarna. Men, den här hösten riskerar vi att sparka igång pandemin samtidigt som vi försöker starta upp alla de verksamheter som får samhället att snurra.