Soraya Post var i Thailand och Bryssel – samtidigt

EU. Strax efter nyår twittrade Feministiskt Initiativs EU-parlamentariker Soraya Post att hon var tillbaka på jobbet i Bryssel. I själva verket var hon på semester i Thailand. Ett oskyldigt misstag säger hennes stab.

Foto: Feministiskt Initiativ (FI)
Andreas Liljeheden

”Tillbaka i Europaparlamentet efter jul!”, skrev Soraya Post på twitter den fjärde januari.

Det var ovanligt tidigt då europaparlamentarikerna brukar komma tillbaka betydligt senare efter juluppehållet. Det visade sig också att uppgiften inte stämde. Soraya Post var på semester i Thailand.  

– Det var ett oskyldigt misstag. Jag trodde hon skulle komma tillbaka tidigare, säger Aaron Israelsson, en av hennes assistenter i Bryssel som administrerar hennes konto på twitter och som också uppger för Altinget att det är svårt att nå Soraya Post själv för en kommentar just nu.

Att assistenter sköter sina chefers konton på sociala medier är inte ovanligt. Det är dock personen som står bakom kontot som får anses stå ansvarig för det sig skrivs. Aaron Israelsson tycker dock inte att misstaget är någon stor grej.  

Hur allvarligt tycker du det är att en Europaparlamentariker uppger att hon jobbar när hon i själva verket lapar sol i Thailand?

– Man jobbar ju alltid som förtroendevald. Jag tycker inte det är så farligt, teamet är ju tillbaka (i Bryssel) och vi jobbar för fulla muggar med att driva hennes frågor och få genomslag på politiken, säger Aaron Israelsson.

Tillbaka på riktigt nästa vecka

Det verkliga arbetet med officiella möten i Europaparlamentet drog i gång den här veckan. Först ut var en utfrågning av EU-Kommissionär Günther Oettinger i måndags kväll. Bland de utskott som Soraya Post är ledamot i är det ganska lugnt. Bara LIBE (utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor) träffas under veckan. På torsdag kl 9.00 har utskottet en debatt med UNHCR om hur man bättre ska kunna skydda flyktingar. 

Soraya Post kommer dock missa det mötet. Hennes stab uppger att hon i skrivande stund fortfarande är på semester. Hon kommer vara tillbaka på riktigt när Europaparlamentet träffas i Strasbourg på måndag.

 

Nämnda personer

Soraya Post

Aktivist
Folkhögskolelärare (Linköpings uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00