Skog: KD backar från sitt ansvar

VÅRÄNDRINGSBUDGET. KD välkomnar delar av regeringens miljösatsningar i vårändringsbudgeten. Det är absurt, enligt MP:s ekonomiskpolitiska talesperson Karolina Skog.

I en tidigare artikel i Altinget välkomnar Kristdemokraternas miljöpolitiska talesperson Kjell-Arne Ottosson regeringens ökning av anslagen för skydd av skog. Han kallar också den stora ökningen av anslagen till klimatinvesteringar och solcellsstöd för "bra saker".

Miljöpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Karolina Skog anser att Kjell-Arne Ottossons helt backar från sitt ansvar för de stora nedskärningarna av miljöbudgeten i den så kallade M+KD-budgeten.

Läs också: Miljöbudget får KD-ros och SD-ris

– De tog fram en budget som har fått väldigt allvarliga konsekvenser, en budget han var med och röstade igenom. Nu tycker han det är bra att vi lagar det, säger Karolina Skog till Altinget och kallar Ottossons förhållningssätt för "lättvindigt".

Hon tycker att KD och Kjell-Arne Ottosson antingen ska försvara M+KD-budgeten eller be om ursäkt.

– Nu vill man istället äta kakan och ha den kvar, säger hon.

Förstod inte konsekvenserna

Det är mycket tydligt att Kristdemokraterna och Moderaterna inte insåg konsekvenserna av den budgetmotion med de omfattande nedskärningarna på miljöområdet som man röstade igenom, enligt Karolina Skog.

– Budgeten har drabbat privatpersoner, företag och många duktiga personer på myndigheter har förlorat sina jobb. Det här handlar inte bara om att flytta pengar i ett excel-ark, säger hon.

Forrige artikel Miljöbudget får KD-ros och SD-ris Miljöbudget får KD-ros och SD-ris Næste artikel Riktade statsbidrag minskar kraftigt Riktade statsbidrag minskar kraftigt