SD knappar in på S i opinionen

KORTNYTT. I DN/Ipsos maj-undersökning får Sverigedemokraterna rekordhögt stöd och alla riksdagspartier klarar sig över fyraprocentsspärren. 

På frågan "Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval i dag" svarar hela 20 procent av DN/Ipsos väljarkår Sverigedemokraterna. Det är i dag endast 4 procentenheter mellan Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna, något som går att jämföra med 18 procentenheter i riksdagsvalet år 2014. 

 

 

Ett parti som däremot tappar i opinionen är Centerpartiet. Partiet hade i DN/Ipsos aprilmätning 12 procent av väljarkåren, i dag ligger stödet på 9 procent och de är därmed på samma nivå som Vänsterpartiet. 

Läs också: Det blir regeringsskifte i höst - enligt oddsen

De övriga liberala partierna ligger kvar relativt stabilt och Kristdemokraterna klarar sig över fyraprocentsspärren.Något som de inte gjorde i Aprilmätningen. Att Vänsterpartiet når 9 procent innebär en liten ökning från förra månadens 8 procent. Miljöpartiet stannar på 4 procent och Socialdemokraterna tappar två procentenheter, från 26 procent till 24. 

Forrige artikel Ny gd och lag ska vässa Kustbevakningen Ny gd och lag ska vässa Kustbevakningen Næste artikel Handels medlemmar säger nej till välfärdsvinster Handels medlemmar säger nej till välfärdsvinster
Glad sommar – på återseende i augusti!

Glad sommar – på återseende i augusti!

SOMMAR. Nu tar Altinget och redaktörerna för alla våra sakpolitiska nyhetsbrev semester. Även den dagliga gratisöverblicken tar paus under sommaren. Vi gör det med en bra känsla i magen och tillförsikt inför framtiden, trots tuffa tider. På återseende i augusti, kära läsare!