Saco om tågplaneringen: Mycket pressat läge

Trafikverkets svar på skyddsombudets hot om skyddsstopp utvärderas just nu. Men även om vissa åtgärder vidtagits i det nya tågplaneringssystemet, är det fortsatt en orimlig arbetssituation uppger fackliga företrädare. ”Det är bara en droppe i havet”, säger Saco-S ordförande på Trafikverket.

Hittills har det inte uppkommit några större störningar i trafiken efter att det nya planeringssystemet kom igång. Men varje störning kräver mycket mer arbete för att hanteras, trots utfästelser om motsatsen.&nbsp; <br>
Hittills har det inte uppkommit några större störningar i trafiken efter att det nya planeringssystemet kom igång. Men varje störning kräver mycket mer arbete för att hanteras, trots utfästelser om motsatsen. 
Foto: News Øresund
Jacob Hederos

Situationen för tågledarna och trafikplanerarna i arbetet inom det nya planeringssystemet MPK på Trafikverket fortsätter att vara kaotiskt. Förra veckan gjordes en så kallad 6:6a-anmälan, med hot om skyddsstopp om inte arbetsmiljön förbättrades.

– Det är väldigt tungarbetat och alla är väldigt trötta efter en arbetsdag och många mår dåligt när de ska till jobbet. Därför är det bra att skyddsombudet gjort en anmälan, säger Viktoria Andersson, Saco-S ordförande på Trafikverket, till Altinget.

Anmälan har lett till att ett antal mindre detaljer identifierats för att uppdateras, så att planeringsarbetet och tågledarnas vardag ska underlättas något. Men Viktoria Andersson, som själv arbetar som tågledare med den vardagliga planeringen av järnvägstrafiken, är tydlig med att det inte räcker på långa vägar.

Altinget logoInfrastruktur
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget infrastruktur får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00