Så mycket skänker Benny Andersson till partiet

KORTNYTT. Den tidigare ABBA-medlemmen Benny Andersson skänker stor summa till partiet för att stötta valspurten.

Benny Andersson har tidigare valt att stödja Feministiskt Initiativ (Fi) ekonomiskt. Nu skänker han ytterligare 100 000 kronor till partiets valfond. 

– Benny Andersson har varit med och stöttat Fi från början. Han är en trogen supporter som förstår att det tar tid att förändra men att det inte är någon anledning att ge upp, säger partiledare Gudrun Schyman. 

Läs också: Partierna går mot val med pressade finanser

Partiets valbudget är satt till tre miljoner kronor, två av dessa ska samlas in. I dagsläget har partiet lyckats få in en valfond på närmare 600 000 kronor, Benny Anderssons bidrag inkluderat. 

Läs också: Oppositionen vill gå längre om insyn i partiernas pengar 

Sedan den 1 april i år tillämpas en ny lagändring i lagen om insyn i partiers finansiering. Den nya ändringen utökar kravet på intäktsredovisning och gäller även för partier på regional och lokal nivå. I samband med den nya lagen införs även ett förbud mot att ta emot anonyma bidrag vars värde överstiger 0,05 prisbasbelopp.

Forrige artikel Fler häktas för vapenbrott Næste artikel Nu förbjuds burka och niqab i Danmark
Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

REGERING. Sveriges nya regering består av 23 ministrar, fem från Miljöpartiet och 18 från Socialdemokraterna. Det är lika många statsråd som i förra regeringen. Könsfördelningen är 12 kvinnor och elva män, vilket också är oförändrat jämfört med förra regeringen. Miljöpartiet får en minister mindre, Socialdemokraterna en mer.