S vill samarbeta med C

KORTNYTT. Blocköverskridande samarbete måste kunna prövas. Det anser Socialdemokraterna i en debattartikel på Expressen där de bjuder in Centerpartiet till att samarbeta.

På Centerpartiets 105-årsdag går Socialdemokraterna ut med att de gärna ser ett samarbete med partiet. I en debattartikel på Expressen presenterar partisekreterare Lena Rådström Baastad (S) och Närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) sitt förslag om att de vill se ett blocköverskridande samarbete tillsammans med C. 

De båda socialdemokraterna lyfter fram historiska exempel på när ett samarbete har funnits och vilka delar i politiken som de redan har gemensamt med Centerpartiet. Att partierna har en förankring i hela landet lyfts fram som en styrka, samtidigt som partiernas olika arbetsmarknadspolitik kan bli en utmaning. 

Läs också: En omöjlig regeringsekvation

Enligt Damberg och Rådström Baastad försöker Moderaterna dessutom gripa makten genom stöd av Sverigedemokraterna, detta är en av anledningarna till varför C skulle vilja samarbeta med S istället för med allianspartierna.  

Partiledare Anni Lööf (C) svarar på inbjudan i ett twitterinlägg. 

 

 

 

Forrige artikel Folkhögskola startar utbildning efter rekommendation från MSB Næste artikel SD starkt upp i ny mätning
Färre svenskar vill sola

Färre svenskar vill sola

KORTNYTT. Andelen svenskar som gillar att vara i solen har minskat jämfört med förra året och de som inte är intresserade av att vara solbruna har blivit fler, visar en undersökning från Strålsäkerhetsmyndigheten.