S vill avskaffa förhandsprövning för Public service

KORTNYTT. Regeringen går emot Public service-utredningen. Utredningen föreslog en utvidgning av förhandsprövningen men regeringen är emot det.  

Sture Nordh som blev utsedd av Kulturdepartementet till Public service-utredare lämnade i somras in sin utredning till regeringen. I utredningen framgår det att Nordh vill vidga förhandsprövningen, men regeringen tycker annorlunda. 

– Vi står bakom förslaget, utom i ett avseende: Vi vill avskaffa förhandsprövningen, säger Gunilla Carlsson (S), kulturutskottets vice ordförande, till Resumé.

Socialdemokraterna anser att förhandsprövningen inte längre tjänar sitt syfte. 

Förhandsprövning lanserades 2011 och är en granskning som skulle göras av nya tjänster som Public service-bolagen vill erbjuda. Detta ska göras för att begränsa Public service-bolagens möjligheter att lansera tjänster som riskerar att konkurrera ut de kommersiella medieaktörerna. 

Gör Altingets valkompass: Finansminister för en dag 

Forrige artikel Trafikverket ska utreda om Sverige ska ha längre lastbilar Næste artikel Ny opinionsmätning visar att S ökar
Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

REGERING. Sveriges nya regering består av 23 ministrar, fem från Miljöpartiet och 18 från Socialdemokraterna. Det är lika många statsråd som i förra regeringen. Könsfördelningen är 12 kvinnor och elva män, vilket också är oförändrat jämfört med förra regeringen. Miljöpartiet får en minister mindre, Socialdemokraterna en mer.