S-valledaren dömer ut kändisvärvningar

Socialdemokraterna har tappat i alla EU-val hittills. Valledaren Gösta Brunnander ska vända trenden och är kritisk till kändisrekryteringen på motståndarsidan. ”För oss handlar valet om något mycket större”, säger han till Altinget. 

”Jag är så trött på valrörelser till Europaparlamentet som handlar om storleken på blåbär. Det här är så mycket större”, säger Gösta Brunnander.
”Jag är så trött på valrörelser till Europaparlamentet som handlar om storleken på blåbär. Det här är så mycket större”, säger Gösta Brunnander.Foto: Martin Arvebro/Socialdemokraterna
Axel Hyttnäs Telin

Det är i ett spartanskt inrett mötesrum på Socialdemokraternas riksdagskansli som Gösta Brunnander tar emot Altinget. Sedan SSU-tiden har han fortsatt klättra uppåt i partiets hierarki – först som pressekreterare hos flera S-ministrar och Stefan Löfven, senare som biträdande stabschef hos Magdalena Andersson. 

Artikelserie: Kampanjledarna

I flera artiklar pratar Altinget med de som leder riksdagspartierna i valrörelsen: kampanjledarna.

När börjar egentligen valkampanjen? Vad är viktigast? Och hur förbereder sig partiet för oväntade överraskningar?

Hon ska leda Moderaternas valkampanj

S-valledaren dömer ut kändisvärvningar

Så ska Liberalerna hålla sig kvar i parlamentet

Sedan förra sommaren har han fått andra arbetsuppgifter. Nu är det han som axlar rollen som partiets valledare inför det kommande EU-valet, med ansvar för alltifrån organisation till kommunikation.

– Mitt parti är ju en stor atlantångare som tar en viss tid att få i gång. Men när vi väl är ”up and running” så är vi väldigt, väldigt starka, säger Gösta Brunnander.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00