Réka Tolnai lämnar Cuf – ställer inte upp för omval

Réka Tolnai har meddelat valberedningen att hon inte ställer upp för omval när Centerpartiets ungdomsförbund (Cuf) samlas för stämma i maj.

Efter två år lämnar Réka Tolnai som ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund i maj.
Efter två år lämnar Réka Tolnai som ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund i maj.Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT
Axel Hyttnäs Telin

Samma dag som C-ledaren Annie Lööf tackats av i riksdagen meddelar ordföranden för partiets ungdomsförbund, Cuf, att hon lämnar posten.

– Efter att under två år haft det finaste förtroendeuppdrag man kan ha, att vara ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund, kommer jag nu lämna över stafettpinnen till nya krafter som kommer att få chansen att rusta och utveckla förbundet inför de kommande valen 2024 och 2026, säger Réka Tolnai i ett pressmeddelande.

Hon säger också att det är rätt att sluta när man fortfarande har mer att ge, i stället för att längta efter att få lämna över staffettpinnen.

– Jag är väldigt glad att ha haft möjligheten att utveckla Sveriges gröna, liberala ungdomsförbund och har fullt förtroende att min efterträdare kommer att fortsätta arbetet med att påverka Sverige och Centerpartiet i en liberal, grön och borgerlig riktning.

Réka Tolnai har varit ordförande för Cuf sedan 2021. En ny förbundsordförande kommer att väljas vid förbundsstämman som äger rum den 18–21 maj.

Nämnda personer

Réka Tolnai

Opinionsstrateg Almega
Studier i ekonomi (Stockholms uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00