Regeringen: Säkerhetsläget kräver att generaldirektör flyttas från Katrineholm

Regeringen petade nyligen Strålsäkerhetsmyndighetens generaldirektör Nina Cromnier, men väljer att genomföra hennes förslag om att flytta generaldirektörens placering från Katrineholm till Solna.

I slutet av mars skickade Nina Cromnier en hemställan till regeringen om att ledningen ska flyttas tillbaka från Katrineholm till Solna. I praktiken handlar det om generaldirektörens placering, men Katrineholms kommunledning befarar att det är början på en större flytt.
I slutet av mars skickade Nina Cromnier en hemställan till regeringen om att ledningen ska flyttas tillbaka från Katrineholm till Solna. I praktiken handlar det om generaldirektörens placering, men Katrineholms kommunledning befarar att det är början på en större flytt.Foto: Paul Wennerholm/TT
Johanna Alskog

Med hänvisning till det säkerhetspolitiska läget väljer regeringen att flytta tillbaka Strålsäkerhetsmyndighetens säte och ledningsfunktion från Katrineholm till Solna. I praktiken berör det endast generaldirektören, enligt regeringens pressmeddelande.

I och

Altinget logoSäkerhet
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget säkerhet får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00