Planeringschefen om nationella planbeslutet: Får vända på alla stenar

Trafikverkets planeringschef Lennart Kalander har nu siktet inställt på att komplettera myndighetens planförslag med regeringens beslut. Det innebär bland annat att ytterligare insatser får läggas på att försöka effektivisera bytet till nytt signalsystem i järnvägstrafiken.  

Trafikverket hoppas kunna uppnå ytterligare besparingar i det nya signalsystemet när byggnationen drar igång i än högre takt. <br>
Trafikverket hoppas kunna uppnå ytterligare besparingar i det nya signalsystemet när byggnationen drar igång i än högre takt.
Foto: Johan Nilsson / TT
Jacob Hederos

Känner du igen dig från tidigare planprocesser nu, när du ser på utfallet. Att det blir fler namngivna åtgärder, framför andra åtgärdsområden?

– Så var det också förra gången. Man valde att ha fler namngivna åtgärder, samtidigt som man tog från åtgärdsområden. Det är ganska vanligt, säger Trafikverkets Lennart Kalander till Altinget.

De områden som förlorade mest relativt förslaget, var uppdateringen av signalsystemen i tågtrafiken för att leva upp till bland annat EU-regelverk.

Altinget logoInfrastruktur
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget infrastruktur får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00