Parul Sharma ska leda svenska Greenpeace

UTNÄMNINGAR. Människorättsjuristen Parul Sharma blir ny chef för Greenpeace i Sverige. "Det är en enormt spännande tid för klimatrörelsen och aktivismen just nu." säger Sharma.

Vårvintern år 2016 utsågs människorättsjuristen Parul Sharma till ordförande för Agenda 2030-delegationen av regeringen. Ett och ett halvt år senare lämnade Sharma uppdraget i protest mot regeringens beslut att utöka delegationen med ledamöter från näringslivet.

Läs också: Parul Sharma lämnar Agenda 2030-delegationen

Nu blir Parul Sharma ny chef för Greenpeace i Sverige.

– Jag ser fram emot att arbeta mer fokuserat med klimat- och miljöfrågor. Klimatet är tillsammans med förlusten av biologisk mångfald  vår tids största utmaning och mest vitala rättighetsfråga som vi bara måste lösa för vår överlevnad, säger hon i ett pressmeddelande.

"Aktivismen fyller ett tomrum"

Hon tillträder tjänsten formellt i början av augusti, men syns redan nu i Greenpeace EU-valskampanj och Sharma kallar EU-valet för ett ödesval för klimatet. 

– Det är en enormt spännande tid för klimatrörelsen och aktivismen just nu. Vi ser att rörelsen växer och det är uppenbart så att aktivismen fyller ett tomrum som politiken inte kan fylla med sina tomma löften om handling för klimatet. Greenpeace är en grön fredsrörelse och det ska jag lyfta i mitt ledarskap, inte minst för att attrahera flera unga klimatledare,säger Parul Sharma.

Parul Sharma efterträder Frode Pleym som nu är chef för Greenpeace i Norge.

Forrige artikel Stefan Carlsson kandiderar inte till toppuppdrag Stefan Carlsson kandiderar inte till toppuppdrag Næste artikel Academedia lämnar kommuner med Academedia lämnar kommuner med "för låg" förskolepeng