Parkeringsförbud av elsparkcyklar möter mothugg: ”Behövs både piska och morot”

Regeringen föreslår parkeringsförbud av elsparkcyklar på gång- och cykelbanor. Förslaget välkomnas överlag, men kritiseras av vissa remissinstanser för att riskera att skapa överfulla cykelställ och en minskande attraktionskraft för färdmedlet.

Umeå är en av de senaste kommunerna att införskaffa&nbsp;elsparkcyklar. <br>
Umeå är en av de senaste kommunerna att införskaffa elsparkcyklar.
Foto: Christine Olsson/TT
Anton Storm

Hyrbara elsparkcyklar har fått kritik en längre tid för att ta upp utrymme på gång- och cykelbanor. I Sverige, men också i andra delar av världen. För Sveriges del kan kritiken innebära en ny lag om parkeringsförbud på gång- och cykelbanor.

Företagen som hyr ut elsparkcyklar har redan en del regleringar att förhålla sig till i Sverige. Bland annat finns en hastighetsbegränsning på 20 kilometer i timmen, samt kör- och parkeringsfria zooner som styrs med geostaket. Men promemorian som nu varit ute på remiss föreslår ännu skarpare lagar mot elsparkcyklarna. 

I exempelvis Danmark hade myndigheterna liknande problem med elsparkcyklar. Förra året tog Köpenhamn tillfälligt bort elsparkcyklarna från all kommunal mark och i år infördes hjälmkrav som ett försök att minska trafikskadorna som ökat i och med introduktionen av elsparkcyklar.

Altinget logoInfrastruktur
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget infrastruktur får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00