Om  
Andreas Bergh
Lars Lööw

Nya experter i arbetsmarknadspolitiska rådet

Andreas Bergh och Lars Lööw tar över som experter i arbetsmarknadspolitiska rådet när Maria Mindhammar och Lena Hensvik lämnar.

Louise Carlsson-Örning

Andreas Bergh och Lars Lööw är nya medlemmar i arbetsmarknadspolitiska rådet. De ersätter Lena Hensvik, professor i nationalekonomi vid Uppsala universitet, och Maria Mindhammar, tidigare generaldirektör på Arbetsförmedlingen.

Lars Lööw har tagit över som vikarierande generaldirektör och chef för Arbetsförmedlingen efter att Mindhammar blivit generaldirektör för Migrationsverket. Han tar därför över hennes plats i rådet. 

Andreas Bergh är docent i nationalekonomi vid Nationalekonomiska institutionen i Lund och välfärdsforskare vid Institutet för näringslivsforskning. Han kommer att ersätta Lena Hensvik. 

Expertgruppen, som har som syfte att samlas för att utbyta kunskap om arbetsmarknadspolitiska frågor, möts ett par gånger om året på inbjudan av arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L). 

Experter i rådet
  • Lars Behrenz – docent vid Linnéuniversitetet som forskat om etableringsprocesser på svensk arbetsmarknad.
  • Andreas Bergh – docent i nationalekonomi vid Nationalekonomiska institutionen i Lund och välfärdsforskare vid Institutet för näringslivsforskning.
  • Lars Calmfors – professor vid Stockholms universitet och forskare vid Institutet för näringslivsforskning.
  • Anders Forslund – professor i nationalekonomi vid Uppsala universitet och forskare vid Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering.
  • Marie Gartell – avdelningschef på Tillväxtanalys och nationalekonom med bakgrund på bland annat Riksrevisionen.
  • Maria Hemström Hemmingsson – generaldirektör för Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering och nationalekonom.
  • Lars Lööw – vikarierande generaldirektör för Arbetsförmedlingen.
  • Eva Samakovlis – analysdirektör på Arbetsförmedlingen och nationalekonom.
  • Ulrika Vikman – doktor i nationalekonomi och forskare vid Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering.

Nämnda personer

Andreas Bergh

Docent i nationalekonomi Lunds universitet
Doktor i nationalekonomi (Lunds uni. 2003)

Lars Lööw

Generaldirektör Arbetsmiljöverket
jur. kand. (Stockholms uni. 1991)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00