Ny myndighet ska minska segregationen

SEGREGATION. Det blir Jonas Nygren, tidigare kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg och nu förbundschef på Hyresgästföreningen, som ska förbereda inrättandet av den nya myndigheten Delegationen mot segregation.

Som en del i regeringens långsiktiga reformprogram för att minska segregationen ska en ny myndighet med ansvar över att bryta strukturella segregationsmekanismer och lyfta utanförskapsområden. Myndighetens inrättande ska förberedas av Jonas Nygren som har till sista september i år på sig att lägga fram förslag på hur det ska gå till.

– Att motverka segregationen är en av våra viktigaste frågor i dag och inför framtiden. Vi är mycket glada att Jonas Nygren har tackat ja till att leda arbetet. Han kan både det kommunala och politiken och förstår sambandet mellan det nationella och det lokala och är en person som får saker att hända, kommenterar samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan (S), i ett pressmeddelande.

Det långsiktiga reformprogrammet som regeringen har beslutat om för 2017-2025 ska fokusera på insatser inom fem område; bekämpa brottslighet, minska långtidsarbetslöshet, lyfta skolor och elevers resultat, stärka demokrati och civilsamhälle.

– Erfarenheter av liknande satsningar tidigare pekar på att långsiktighet i arbetet är avgörande och tanken är att Delegationen ska vara en garant för och ett stöd i ett långsiktigt utvecklingsarbete, kommenterar samordnings- och energininister Ibrahim Baylan.

Nämnda personer

Ibrahim Baylan

Tidigare näringsminister (S)
pol. mag. (Umeå universitet, 1999)

Jonas Nygren

Moderator och kontaktperson Arenagruppens initiativ Bostad 2030

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00